Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Možda Vam se svidi

Image Alt

Pučko otvoreno učilište Ogulin

  /  Općenito   /  PROGRAM 25. SMOTRA IZVORNOG FOLKLORA KARLOVAČKE ŽUPANIJE IGRA KOLO

PROGRAM 25. SMOTRA IZVORNOG FOLKLORA KARLOVAČKE ŽUPANIJE IGRA KOLO

Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra Kolo manifestacija je koja već 24. godine veliča i slavi povijest, kulturu i identitet Republike Hrvatske, posebice Karlovačke županije, a time i Ogulina i koja će 2021. godine 25. put, jubilarni put, u Grad dovesti čuvare tradicijskih vrijednosti. 25. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo održat će se od 03. do 05. rujna 2021. godine. Za temu izabrani su svadbeni običaji Karlovačke županije, teme vezane uz zagledavanje i upoznavanje mladih (sijela, prela), zaruke, fragmenti svadbe (kod mladenke, mladoženje, razne lokalne običajne prakse), prvi dan poslije svadbe, mlada snaha i slično, odlazak mlade žene prvi put poslije svadbe u roditeljsku kuću i sl.,…

PROGRAM
petak, 03. rujna
Izložba o svadbenim običajima TO NIJE DAR NEGO LJUBAV
Zavičajni muzej Ogulin

subota, 04. rujna
10:00 sati
PRIČA KOLO
Etno kuća Zagorje Ogulinsko
18:00 sati
PRIČA KOLO
Etno kuća Vučjak, Karlovac

nedjelja, 05. rujna
16:00 sati
NATJECANJE U PRIPREMI OGULINSKE MASNICE
Park kralja Tomislava
17:00 sati
SVADBENI MIMOHOD
Ulica Bernardina Frankopana
17:45 sati
REVIJA SVADBENIH NARODNIH NOŠNJI KARLOVAČKE ŽUPANIJE
Park kralja Tomislava

Sve aktivnosti odvijaju se u skladu s izrečenim epidemiološkim uvjetima. Vezano za slučaj loših vremenskih uvjeta organizator će odlučiti o aktivnosti u skladu s Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja od 31.08.2021. godine te o istom obavijestiti sudionike i javnost.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, ZAKUD-a Karlovačke županije, Grada Ogulina i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Skip to content