Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Možda Vam se svidi

Image Alt

OCD INKUBATOR

  /  OCD INKUBATOR

 

Sudioničko upravljanje u kulturi podrazumijeva ugradnju participacije u koncepte javnog sustava upravljanja te implicira podjelu ovlasti s građanima i zajednicom kojoj pripadaju javni resursi o kojima se odluke donose. Kako bi se upravljanje u kulturi učinilo otvorenijim, participativnijim, uspješnijim i koherentnijim, POU Ogulin potiče sudioničko upravljanje i osnaživanje utjecaja organizacija civilnog društva u upravljanju u kulturi. Cilj je usvajanje novog modela sudioničkog upravljanja koji se temelji na civilno-javnom partnerstvu koje će stvoriti novi društveno-kulturni centar. Preduvjet daljnjeg razvoja planirane strategije, kao i uspostave novih, jačanje je stručnih i upravljačkih kapaciteta relevantnih dionika, kao i njihovo povezano i suradničko djelovanje. POU Ogulin potiče aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva u području sudioničkog upravljanja u području obrazovanja, kulture i ostalih područja radi podizanja javne svijesti o dobrom upravljanju razvoj i/ili uspostavi modela sudioničkog upravljanja, pripremi i provedbi programa OCD-a te razvoju suradnje i umrežavanju u području sudioničkog upravljanja što se dokazuje brojim programima OCD-a u prostorima POU Ogulin koje OCD-i koriste bez naknade i po potrebi.

U sklopu programa OCD Inkubator nakon izrade dijela projektne dokumentacije uspješno je proveden i završen projekt Centar za razvoj civilnog društva UP.04.2.1.07.0093, vrijednost projekta 1.565.273,66 kn, provoditelj je Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti UDICA, partneri Društvo za sportsku rekreaciju Ogulin, Glumačka družina Đula, Grad Ogulin i Pučko otvoreno učilište Ogulin. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je trajao 18 mjeseci i uspješno se proveo i završen je u 2022. godini. U sklopu programa OCD Inkubator nakon uspješno izrađene cjelokupne prijavne dokumentacije projekta STEM bajka UP.04.2.1.19.0025, vrijednost projekta 2.432.399,13 kn, provoditelj Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, partneri Sveučilište u Rijeci, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Grada Gospića, Gačanka Otočac, Udruga za razvoj zajednice, kreativno i umjetničko izražavanje i ekologiju „Sunce“, Grad Ogulin, Zavičajni muzej Ogulin i Pučko otvoreno učilište Ogulin isti je uspješno proveden i završen u 31.12.2022. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je trajao 24 mjeseca. U sklopu programa OCD Inkubator je izrađen dio prijavne dokumentacije projekt Što ima lima, za poziv Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2, UP.02.2.1.08.0022 Prijavitelj je Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici “Gita”, partneri Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, Grad Ogulin i Općina Plaški. Projektna prijava je uspješno zadovoljila i projekt se započeo provoditi u 2022. godini i nastavlja se s provođenjem u 2023. godini. Vrijednost projekta je 489.115,65 kn. U prostorima POU Ogulin u svoj kontinuirani godišnji program i/ili projekte provode Udruga žena Ogulin, Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, Kino klub Ogulin, Klub za mlade Ogulin, Kinoklub Ogulin, Likovno društvo Frankopan i SKD Prosvjeta Pododbor Ogulin.

 

Program Udruge žena Ogulin cjelogodišnji je program i obuhvaća radionice srijedom i četvrtkom u 18:00 sati.

 

Program “Boom mogućnosti” šestomjesečni je projekt koji se provodi od 2021. godine do danas u organizaciji Umjetničke organizacije boom teatar iz Zagreba, u partnerstvu s Udruga Radost i Pučkim otvorenim učilištem Ogulin uz podršku Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

 

Program „Napredujem uz podršku“ Udruge Radost i partnerskih institucija Zavod za socijalnu skrb Ogulin i Pučko otvoreno učilište Ogulin odobren je i zaključen od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike 2023. godine. Razdoblje provedbe trogodišnjeg programa je 36 mjeseci. Ukupna vrijednost ugovora koja će biti dodijeljena iznosi 25.000,00 eura na godišnjoj razini. Sredstva u potpunosti osigurava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava , obitelji i socijalne politike. Program je osmišljen za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe sa invaliditetom na području Grada Ogulina i okolice, koji ne moraju nužno biti članovi Udruge Radost. Time se utječe na razvoj izvan institucijskih socijalnih usluga, smanjenje socijalne isključenosti, siromaštva te poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom. Program obuhvaća upravljanje projektnim ciklusom, radno okupacijske radionice: radionice igraonice za djecu školske dobi i kreativne radionice za odrasle , dramske radionice, likovne radionice, sportsko rekreativne radionice, edukaciju volontera, evaluaciju. Voditeljica programa je Milana Kalmar.

Više o OCD Inkubatoru na pouogulin@ogulin.hr i/ili putem telefona na broj +385 47 522 257.

Skip to content