Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Možda Vam se svidi

Image Alt

Pučko otvoreno učilište Ogulin

  /  Općenito   /  PREDSTAVA “DRAGO MI JE, DRAGOJLA!”

PREDSTAVA “DRAGO MI JE, DRAGOJLA!”

U ime Kazališne skupine TRAFIK iz Rijeke pozivamo sve učenike od 5 do 8 razreda osnovne škole kao i srednjoškolce, studentima i odrasle na predstavu „Drago mi je, Dragojla!“ koja će se prikazati u petak, 24.11.2023. godine u 11:00 sati u Dvorani 1 Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.
Nakon premijere predstave u rujnu prošle godine i reprize u siječnju ove godine, u Zagrebačkom plesnom centru u Zagrebu, predstava je u javnom prostoru popraćena dobrim kritikama struke i velikim interesom publike.
O predstavi:
SOLO KOREODRAMA
Autor i koreograf: Žak Valenta
Izvođačica i koautorica: Vera Mitrović Vrbanac
Skladatelj: Goran Ilić
Snimanje i video obrada: Mara Prpić
Tekst: Dragojla Jarnević (iz Dnevnika)
Savjeti na tekstu: Snježana Srdić
Kratki opis :
Plesno-dramski solo, koreografa Žaka Valente u koautorstvu i izvedbi karlovačke umjetnice Vere Mitrović Vrbanac, istražuje, predstavlja i portretira život i rad književnice i pedagoginje – karlovčanke, Dragojle Jarnević. Kroz odabrane biografske narative i metaforičke scene propuštene kroz prizmu pokreta i teksta, te uz video projekciju koja prati izvedbu dodajući joj suvremeni okvir, ova intrigantna biografija žene 19. st. promatrana kroz njezine dnevničke zapise, korelira s izazovima današnjice.
Predstava je vrlo edukativnog karaktera i njome se želi približiti život i djelo znamenite hrvatske spisateljice, edukatorice i ilirkinje karlovčanke Dragojle Jarnević kroz medij monodrama s suvremenog elementima plesa i pokreta. Vrlo je razumljiva i preporuča se učenicima od 5 do 8 razreda osnovne škole kao i srednjoškolcima , studentima i odraslima.
Vrijeme izvedbe je 10 sati kako bi učitelji i profesori mogli organizirano dovesti svoje učenike. Cijena ulaznice prilagođena je standardu učenika i iznosi 3 EUR. Broj ulaznica je ograničen.
Preporučamo da zbog što bolje i lakše organizacije oko ulaska učenika u dvoranu novac za karte prikupe učitelji i profesori u svojim razredima i njima podignu potreban broj karata na ulazu u POU Ogulin pola sata prije početka predstave i podijele učenicima kako bi ih mogli pokazati na ulasku u dvoranu.
REZERVACIJU ULAZNICA (skupnih) možete poslati na e-mail adresu: trafikanti1998@gmail.com.
Projekt je realiziran uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba, Grada Karlovca i Karlovačke županije.
PRODUKCIJA: Umjetnička organizacija TRAFIK, Rijeka, a partneri u projektu Studio 23, Karlovac i Zagrebački plesni centar.
Zahvaljujemo Zorin Domu, POU Ogulin i PUO Duga Resa na suradnji i podršci oko organizacije gostovanja.
Skip to content