Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Možda Vam se svidi

Image Alt

Pučko otvoreno učilište Ogulin

  /  Općenito   /  POZIVNICA ZA SUDJELOVANJE NA 28. SMOTRI IZVORNOG FOLKLORA KARLOVAČKE ŽUPANIJE “IGRA KOLO” 2024.

POZIVNICA ZA SUDJELOVANJE NA 28. SMOTRI IZVORNOG FOLKLORA KARLOVAČKE ŽUPANIJE “IGRA KOLO” 2024.

Poštovane čuvarice i čuvari tradicijskih vrijednosti Karlovačke županije,
s radošću vam se obraćamo povodom Smotre izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo vrijedne manifestacije koja već 28 godina veliča i slavi povijest, starinu, kulturu i identitet i kojom se sva ljepota Karlovačke županije i RH isprepliće s povijesnim i kulturnim vrijednostima, a šarenilo boja i tradicijske melodije donose živost i optimizam koji dotiče srca svih sudionika i posjetitelja. U vremenu globalnih mijena, izvanredne epidemiološke situacije kada svjedočimo svakodnevnim promjenama i kada tehnološki napredak omogućuje da brzo i lako dotaknemo udaljene dijelove svijeta, lokalna kultura i nacionalni identitet imaju posebnu važnost i temelj su na kojem jačamo zajedništvo i toliko važan osjećaj pripadnosti. Kao organizatori ponosni smo što je Smotra izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo karika u tom procesu očuvanja starine, običaja i sjećanja na neka prošla vremena bez kojih ne bismo danas bili to što jesmo.
U tom duhu, pozivamo vas na prijavu te da svojim sudjelovanjem popratite ovogodišnje Igra kolo te da radost vaše pjesme i plesa, narodnih nošnji podijelite sa sudionicima i posjetiteljima 1. i 2. lipnja 2024. godine.
Sudjelovati možete s programom u trajanju najviše od 6 minuta, a koji ste u mogućnosti pripremiti bez ograničenja sadržaja, točnije da vaše društva nastupi s programom bio on ples, pjesma, revija narodnih nošnji, a sve s razlogom da Smotra okupi što veći broj folklornih društava i sudionika i dokazati da unatoč teškim uvjetima rada i djelovanja bogatstvo hrvatske tradicijske kulture i vrednote vašeg užeg zavičaja i dalje uspješno nesebično i s ponosom čuvate od zaborava.
Zahvaljujemo vam na šarenilu raskošnog narodnog ruha nemjerljive vrijednosti i zvucima tradicijskih instrumenata koji prate pjesme i korake naučene od naših starih i vjerujemo da ćete kao pravi čuvari ponosno uveličati 28. Smotru izvornog folklora Karlovačke županije Igra kolo.
Molimo da prijavnice dostavite isključivo putem dolje priloženog Google obrasca od 1. ožujka do najkasnije 2. svibnja 2024. godine do 17 sati, a radi izrade programa Smotre. Nakon navedenog datuma više neće biti moguće zaprimiti nove prijave. Ovim putem organizator se obvezuje ukoliko bude više prijavljenih društava na jedan od predloženih datuma izraditi konačni raspored nastupa u skladu s pravilima Smotre ili ukoliko broj sudionika bude manji od planiranog odrediti jedan datum za održavanje glavnih nastupa. Sve upite slobodno uputite putem elektroničke adrese igrakolo2024@gmail.com.
Za prijavu potrebno je ispuniti online prijavnicu https://forms.gle/J4Q1p9B53bKnWkNMA.
Veselimo se vašem sudjelovanju na 28. Smotri izvornog folklora Karlovačke županije „Igra kolo“ 2024.
Neka (Za)Igra kolo!
OO Igra kolo 2024.
Skip to content