Daj čovjeku kruh i nahranit ćeš ga za jedan dan; naučite čovjeka raditi kruh i nahranit ćete ga za cijeli život.
Održana je i treća jedinstvena radionica izrade kiselog tijesta. Radionicu je vodila Vanja Vukadinović, autorica poznatog bloga GorskiKotao, čiji je rad posvećen očuvanju tradicionalnih recepata i priča iz starinskih kuhinja. Njena strast prema tradiciji i zanatu izrade domaćeg kruha oduševila je svih 15 sudionika, koliko je radionica mogla primiti. Program radionice obuhvatio je teorijski dio: u kojem su polaznici saznali osnovne pojmove, tehnike i principe izrade kruha s kiselim tijestom, te praktični dio, rukovanje tijestom, oblikovanje kruha i osobne smjernice za polaznike. Polaznice su, uz nova znanja i vještine, kući ponijeli i vrijedne darove: trogodišnji autohtoni starter kvasac te detaljne upute i savjete za izradu i pečenje kruha kod kuće. Ova radionica bila je prava prilika za sve ljubitelje tradicije i domaće kuhinje da nauče nešto novo i obogate svoje kulinarske vještine. Zahvaljujemo svim sudionicima, čijim se fotografijama degustacija posebice veselimo i Udruzi žena Ogulin na opremi za provedbu radionice. Posebice hvala draga Vanja, na znanju, tajnama i energiji!
Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje nove radionice molimo Vas javite se na obrazovanje@ogulin-ucliste.hr.