Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Možda Vam se svidi

Image Alt

Pučko otvoreno učilište Ogulin

  /  Općenito   /  PUTUJUĆA IZLOŽBA MUZEJA BEĆARCA “FENOMEN U DVA STIHA: BEĆARAC”

PUTUJUĆA IZLOŽBA MUZEJA BEĆARCA “FENOMEN U DVA STIHA: BEĆARAC”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin od 20. svibnja do 20. lipnja posjetite putujuću izložbu Muzeja bećarca – Fenomen u dva stiha: bećarac.
Ova izložba je prva putujuća izložba Muzeja bećarca u čijem je prostoru po prvi puta predstavljena javnosti. Interpretacijski centar Muzej bećarca u Pleternici prikazuje bećarac kroz autentične baštinike, originalne predmete i suvremenu tehnologiju. Srce Muzeja bećarca su ljudi: bez ljudi nema bećarca! Kroz jedinstveni izložbeni postav upoznajte šarenilo zvukova, boja i mirisa. “Bećarac je svjetska baština, kulturološki fenomen u samo dva stiha i živuća tradicija ovoga dijela Hrvatske. Zato je vrlo važno odati priznanje svim naporima koje čine djelatnici ovoga muzeja. Izložba je zamišljena kao putujuća edukacija i jako je bitno skretanje pozornosti na važnost izvora, od kojih su još mnogi na terenu neobjavljivani u rukopisima i neobjedinjeni u našim knjižnicama, te u Sjedinjenim Američkim Državama, a radi se o našoj baštini i s naših terena iz druge polovice 19. stoljeća, a da uopće ne govorimo o prikupljanju digitalnih zapisa.” (Maja Žebčević Matić, stručna suradnica u Gradskom muzeju Požega). Izložbom se najavljuje 28. smotru izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” 2024. Hvala Gradska Knjižnica Ogulin!
Navratite u Knjižnicu i razgledajte ovu iznimnu i zanimljivu putujuću izložbu. Prilika je to da poslušajte snimku izvornog bećarca na izloženim tabletima, razgledate nezaboravni virtualni postav Muzej bećarca iz Pleternice i pokušate sami napisati tekst bećarca.
Hvala divnim djelatnicima Muzeja bećarca na ovoj uistinu atraktivnoj Izložbi i nadamo se da se vidimo i u Pleternici.
Skip to content