Pučko otvoreno učilište Ogulin.

Možda Vam se svidi

Osnovno obrazovanje odraslih

Image Alt

Obrazovanje

  /  Osnovno obrazovanje odraslih  /  Osnovno obrazovanje odraslih

Osnovno obrazovanje odraslih

Besplatno
Reviews:

O edukaciji

Svake godine se u Državnom proračunu osiguravaju sredstva za financiranje polaznika u programu osnovnog obrazovanja odraslih. Što znači da je za polaznike završavanje osnovnog obrazovanja besplatno. Polaznici uključeni u projekt opismenjavanja mogu besplatno završiti i program osposobljavanja za jednostavnija zanimanja. Polaznici će steći opća teorijska znanja i vještine iz svih područja osnovnog obrazovanja (1. do 8. razred), stručna znanja i vještine iz pojedinog programa osposobljavanja za jednostavnije zanimanje te osnovna znanja i vještine informatičke pismenosti i sporazumijevanja na stranom jeziku (engleski). Osnovno obrazovanje podijeljeno je u VI obrazovnih razdoblja (I. obrazovno razdoblje čine 1. i 2. razred; II. obrazovno razdoblje čine 3. i 4. razred, a III. do VI. obrazovno razdoblje odgovara razredima od 5. do 8.). Polaznici se upisuju u pojedino obrazovno razdoblje na temelju završenog razreda u prethodnom obrazovanju. Pravo na upis u viši razred imaju oni polaznici koji su u propisanom roku odslušali i položili sve ispite. Polaznici mogu u V. i VI. obrazovnom razdoblju upisati i stručno osposobljavanje za jednostavnije zanimanje, za što dobivaju Uvjerenje o osposobljavanju za odabrano zanimanje.
Trajanje programa
– Minimalno 18 tjedana po obrazovnom razdoblju. U jednoj školskoj godini polaznici mogu završiti dva obrazovna razdoblja. Programi osposobljavanja za jednostavna zanimanja traju od 2 do 4 mjeseca.
Uvjeti za upis
– Navršenih 15 godina života
Dokumenti potrebni za upis
– Svjedodžba zadnjeg završenog razreda osnovne škole
– Domovnica
– Rodni list

Program je besplatan za sve polaznike.
Vlada Republike Hrvatske je u skladu s Rezolucijom Ujedinjenih naroda o desetljeću pismenosti u razdoblju od 2003. do 2012. godine pokrenula projekt “Za Hrvatsku pismenosti: put do poželjne budućnosti – Desetljeće pismenosti u Hrvatskoj 2003.-2012.”. Projekt se provodi pod vodstvom i praćenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja. Svrha projekta je osobama starijim od 15 godina omogućiti završavanje osnovnog obrazovanja te  poboljšati obrazovnu razinu u Republici Hrvatskoj omogućavanjem nastavljanja obrazovanja odraslim osobama. U sklopu projekta predviđeno je da se osobama koje na ovaj način završe osnovnu školu omogućuje osposobljavanje za obavljanje jednostavnih poslova u nekom zanimanju, kako bi se lakše zaposlile.

Members

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

Total number of students in course:

Skip to content